Unna dig en ny kaffebryggare

I de flesta svenska hem går det åt en hel del kaffe varje år. Och det är egentligen inte så konstigt med tanke på att Sverige faktiskt är ett av de länder som konsumerar mest kaffe i hela världen. Det är lite lustigt med tanke på att vårt avlånga land inte är så stort jämfört med många andra länder.

50-kaffe-bryggare-kanna-koppMed tanke på hur mycket kaffe många av oss dricker kan det vara värt att unna sig en riktigt bra kaffebryggare. Det gör ingenting om den kostar lite extra i och med att det blir en investering. Du kommer med största sannolikhet att använda den dagligen och därmed är det viktigt att den håller bra genom åren. Sedan är det så klart ett plus i kanten om den ser snygg och elegant ut när den står på sin rättmätiga plats i köket.

Brygg med stil

Och om du händelsevis nu faktiskt är på jakt efter en ny kaffebryggare finns det ju mer eller mindre en uppsjö av olika bryggare. De ser lite olika ut, har olika funktioner och kommer från olika märken och det är inte alltid så lätt att välja ut en av dem.

Därför kan det vara värt att kika lite på nätet så att du kan läsa mer om de olika kaffebryggarna. Kanske kommer du till och med att kunna hitta varianter som du inte tidigare har sett i butikerna. Sedan finns det också lite olika sätt att brygga sitt kaffe på.

På Sortiment.se kan man till exempel handla kaffebryggare från Chemex till bra pris. Denna bryggare är gjord av handblåst glas av hög kvalitet. Själva bryggaren är väldigt elegant i sin utformning och består av en glaskaraff. Toppen är formad som en kon och runt halsen finns läderbundna trähalsband. Detta är en riktigt elegant historia som till och med finns utställd på Museum of Modern Art!

Kaffe som passion

Sedan är det klart att alla människor har olika smak. För de som gillar kaffekokare i rostfritt stål mer än Chemex glasmodeller är italienska kaffekokare från Bialetti ett mycket prisvärt alternativ. Bialetti har producerat kannor till världens alla kaffeälskare i över 80 år.

Du känner säkerligen igen den speciella kannan som är formad som en oktogon. Genom åren som har gått har Bialetti producerat fler än 200 miljoner kaffekannor som sålts till människor runt om i världen. Dessa kannor kommer i olika storlekar med olika kapacitet så att du ska kunna hitta den rätta för just dig och dina behov.

Så vill du ha gott kaffe med hjälp av en tidlös och hållbar kanna är det en Bialetti du ska titta på helt enkelt.

Läs mer om kaffe

Eftersom kaffe är en viktig ingrediens i många svenskars vardag kan det vara intressant och roligt att lära sig mer om själva kaffet via Löfbergs Lilas ”kaffeskola” som är en lärorik guide i hur processen går till. Här kan du läsa allt om vägen från bönan till kaffet i din kopp på morgonen.

Vissa saker blir en del av vardagen, precis som kaffet är en rutin för många på morgonen. En del blir ju nästintill ett vrak om de inte får sitt morgonkaffe medan andra inte kan ta en fika utan en kopp. Men det är aldrig fel att lära sig lite mer om det. Eller så kan du bara lära dig mer om den kaffebryggare du köper om du väljer en alldeles särskild variant som exempelvis Chemex eller Bialetti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *