Ta kontroll över dina datafiler

Datorn har underlättat mycket i vår vardag. Den är ett verktyg som vi använder både i arbete, för nöjes skull och mycket mer. Men ibland kan olyckan vara framme och den kraschar. Då är det lätt att känna ilska och tårar som bränner bakom ögonlocken.

595-4-radda-datafilerEn nackdel med att datorn tar så stor plats i våra liv är så klart att vi lagrar det mesta i den. Allt från bilder från vardagen och viktiga tillfällen i livet. Likaså har vi filer och dokument som vi inte vill bli av med i den. Allt är digital och därmed relativt sårbart. Och det är förmodligen en övervägande majoritet som inte tänker på, eller skjuter upp, det här med att göra en backup på alla datafiler.

Skulle nu din dator haverera helt plötsligt och du som sagt inte har gjort någon backup är det lätt att bli väldigt ilsken och om man har många bilder eller arbeten kanske till och med en tår rullar nerför kinden. Särskilt om det till exempel är fotografier från barnens uppväxt som man inte har framkallat.

Rädda dina filer

Numera finns det dock ett program som kan hjälpa dig och som får dig att spricka upp i ett leende igen. På Ibas.se får du information om hur du kan rädda raderade filer på ett enkelt sätt genom detta program oavsett om det är skadade eller raderade filer så som dokument och bilder du vill få tillbaka.

Det fungerar för dig som privatperson och för företag som behöver få tillbaka det som verkar vara förlorat. Så vida du inte har använt ett filraderingsprogram som makulerar filerna för gott. För då är dem verkligen borta! Om fallet inte är så kan du alltså rädda förlorad data med hjälp av Ibas dataräddning i Göteborg som du kan kontakta för vidare hjälp.

Gör en backup till rutin

För att du ska slippa hamna i en sådan situation är det värt att investera i en extern hårddisk i dag. Sedan kan du ha som rutin att du går igenom din dator en gång varje månad då du raderar allt skräp du inte behöver och därefter gör du en backup till din externa hårddisk. Det tar faktiskt inte så lång tid och du kommer förmodligen tacka dig själv i ett senare skede! Men det kan så klart fortfarande vara en trygghet att veta om att det finns en möjlighet att återskapa skadade datafiler ändå.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *