Skillnaden med en bra advokat

Alla har sitt eget område av expertis, om man är bra på att bygga hus kanske det är bäst att be om hjälp för den lagliga delen. Eller om man kan allt om lagar och förordningar så kanske försäljning eller marknadsföring inte är ens starkaste sida. Hemligheten ligger i att veta vad man kan, och när det är bäst att anlita någon professionell.

Law.Att bygga eller köpa hus är ett stort tilltag, och involverar en hel del pengar. Därför ska man vara mycket försiktig med vilka avtal och kontrakt som ingås och alltid se till att ha en bra advokat som kan överse det hela och se till att allt går rätt till. Det samma gäller vid köp eller försäljning av bostad, ett annat område där det finns flera fallgropar.

Specialiserade jurister och entrepenadrätt

Ett kontrakt eller avtal när det kommer till byggtjänster har ofta flera olika delar som kan vara nog så viktiga. Bland annat kommer man överens om när projektet ska vara avslutat. Ibland kan det bli dyrt för beställaren om det inte blir färdigt i tid, andra aktiviteter kan vara beroende av en viss tidsfrist. Vad som är inkluderat i tjänsterna eller inte är ett annat stort område, om man måste köpa till material eller kanske hyra in någon annan för vissa uppgifter kan slutpriset bli helt annorlunda. Allt detta måste finnas med i avtalet, och är något som man bör överlämna åt de specialiserade juristerna. BAS Advokatbyrå i Stockholm är experter inom fastighetsrätt, varumärkesrätt och entreprenadrätt.

Eftersom det handlar om stora pengar och viktiga avtal ska man se till att välja advokatbyrå noga. Helst en som sysslar mest med den sorts bransch man är i, de känner till nyanser och vanliga företeelser. Förutom utbildning och kunskap kan det vara bra med erfarenhet, nöjda kunder är alltid bästa betyg. Björn A Samuelsson från BAS Advokatbyrå är en duktig advokat inom entreprenadjuridik. Många uppskattar även en advokatbyrå där man är välkommen, som bryr sig om klienterna och är tillgängliga.

Som en kort checklista kan man se efter följande punkter hos en advokatbyrå:

  • Gedigen kunskap och erfarenhet, gärna inom den speciella bransch man sysslar med
  • Bra kontakter och nätverk, om det är något de inte vet eller som ligger utanför deras kompetens kan de snabbt ta reda på det
  • Uppdaterade och medvetna om nya lagar och möjligheter
  • Trevligt bemötande, månar om sina kunder och vet vem man är
  • Anträffbara, antingen via telefon eller epost,  i alla fall inom rimlig tid
  • Bra referenser

Det är inte bara köparen eller beställaren som har behov av en bra advokat, även entrepenörer och byggherrar måste skydda sin sida av avtalet. Många gånger uppkommer det frågor eller mindre tvister och då är det kontraktet som kan avgöra vem som har rätt. Hur det formuleras och vad som inkluderaas är alltså mycket viktigt.

Sälja eller köpa hus

Att köpa ett hus är ett stort åtagande, liksom det är att sälja. Oavsett vilken form av hus eller lägenhet det handlar om så finns det flera komplexa situationer som kan komma upp och där det måste vara klart vem som är ansvarig. En advokatbyrå med erfarenhet inom husbranschen och de lagar som gäller här kan därför vara det allra bästa. Ibland tar mäklaren hand om det hela, men allt fler väljer att göra privata överenskommelser. Det kan ofta leda till ett billigare pris, men fallgroparna är många. Genom att låta en advokat ser över kontraktet eller komma med råd kan visa sig vara ovärderligt.

Ibland kan det ta tid att hitta drömhemmet, naturligtvis allt beroende på vad man vill ha. I den här artikeln tipsar Borättsupplysningen om vad som är viktigt att tänka på vid köp av bostad. Inte bara antal sovrum men även vilka ekonomiska kostnader som är involverade. Om man har minsta lilla tvivel om något avtal eller del av husköpet ska man kontakta en jurist. Det lönar sig absolut inte att hoppas på det bästa utan veta precis vilka rättigheter, men också skyldigheter, man har själv och vad som är säljarens ansvar.

Olika sorters advokatbyråer

Som visats ovan så är det mycket viktigt att välja en advokatbyrå som kan allt om entrepenadrätt och fastighetsrätt- om detta är vad man sysslar med. Ibland måste man lägga ut pengar för att kunna tjäna dem, eller kanske spara dem. Att bli advokat är en lång process med flera års studier, och efter grundläggande utbildning kan man specialisera sig. En jurist som varje dag sysslar med en viss sorts situationer och förordningar kan snabbt och effektivt se om ett visst avtal är förmånligt eller inte. De kan sätta samman olika kontrakt och avtal för speciella situationer, modifierade för att passa klientens krav eller förutsättningar. Med ett bra kontrakt vet alla parter vad som gäller, och man slipper onödiga diskussioner eller tvister. Man tjänar både tid och pengar på detta. å

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *