Satsa på butikens säkerhet

Det kan inte nog understrykas hur viktigt det är att planera för det värsta, vidta adekvata åtgärder för att sedan kunna jobba i frid och ro. I vissa omgivningar finns det behov av större säkerhetsåtgärder, men man ska aldrig lämna det hela åt slumpen och hoppas på det bästa.

833-4-sӓkerhet-butikFakta visar att antal inbrott ökar, det finns inte mycket man kan göra åt det. Vad man däremot både kan och bör göra är att se till att tjuvarna inte får med sig så mycket. Nyckeln ligger i en korrekt förvaring av värdesaker samt en butik som är svår att ta sig in i.

Säkerhetsåtgärder som fungerar

Det grundläggande är naturligtvis att ha alarm på butiken. En del går direkt till en larmcentral och någon kommer på få minuter för att kontrollera vad som händer. Trots att man betalar en avgift för denna tjänst kan det vara väl värt det. Ett alarm som låter högt och ljudligt är ett annat alternativ, speciellt om butiken ligger i ett område med folk. De kommer direkt att se varför alarmet gått av och kan bidra till att polisen kommer till platsen snabbt.

Inne i butiken så är ett bra kassaskåp ett måste, det är ingen som lägger pengarna i skrivbordslådan längre. Det ska inte bara vara svårt att komma in i, utan helst också fastskruvat i golvet. Allt beror naturligtvis på vad man ska förvara där, många ser till att gå till banken regelbundet med sina pengar. Men det finns alltid värdesaker som bör skyddas. Just nu säljer Butikskassa.com värdeskåp fraktfritt!

Denna kombination av bra lås, på både fönster och dörrar, ett alarm samt ett väl utrustat värdeskåp är så gott som oslagbar. Kommer tjuvarna igenom den ena barriären så står de framför en annan. Under tiden så hinner ofta lagens arm fram och skrämmer iväg eller fångar dem. Det gäller därför att skapa goda rutiner så att man aldrig glömmer att låsa eller sätta på alarmet. I en del butiker har en eller två anställda ansvar för att butiken stängs ner på rätt sätt, eller så har man ett roterande schema.

Vilket värdeskåp är bäst?

Svaret på denna fråga beror lite på vad man ska förvara i det. En del butiker låser in andra saker förutom pengar. Det kan vara cigaretter, till exempel, dokument eller annat som är värdefullt. Många skåp idag är också  brandsäkra, så det passar bra för det mesta. Här kan du se flera kassaskåp som passar ditt behov. Ibland har man inte plats för så stora skåp, butikshyrorna ligger högt och man måste utnyttja all plats för sina varor. Då finns det skåp som är både kompakta och rymliga, väl planerade för de vanligaste behoven.

Det bästa är att välja ett värdeskåp som är märkt och garanterat för en viss grad av säkerhet. Dels för sin egen skull men även för att försäkringsbolaget ska godkänna det som förvaring av värdesaker. Det finns åtta olika grader under den europeiska standarden. Därför är det bra att informera sig ordentligt innan man väljer vilket kassaskåp eller värdeskåp som är bäst.

Säkerhet i butiken

Kriminella element finns det överallt, på en del platser är de lite fler- på andra färre. Men det finns ännu fler smarta lösningar för butiksägare som vill skydda sig mot inbrott och rån. Med rätt utrustning och skåp kan man vara så gott som säker på att ingen kan ta sig in och stjäla. Den tid och de pengar det kostar att installera larm och allt annat som behövs är ingenting jämfört med vad man sparar på att bli bestulen. Säkerheten framför allt är ett bra motto för alla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *