Säkert uppehälle i hundgården

Det finns mycket du kan göra för att ta hand om din hund. De har egentligen inte så speciellt stora behov, men vissa saker kan du inte hoppa över. Säkerheten är naturligtvis det främsta. Precis som du tar hand om dina barn och resten av familjen så litar hundarna på att du sköter om dem också. När de vistas i en hundgård, följer med i bilen eller bara springer runt på tomten så är det ditt ansvar att de mår bra och är säkra. 

Därför ska du välja noga innan du installerar olika saker i hemmet. Särskilt när det är något som är gjort för hundar, men även andra saker. Hundar är väldigt duktiga på att undvika faror, men det är inte nödvändigt att ta några risker. Om de inte kan känna sig säkra så är det bättre att de kopplas när de vistas där de kan skadas. Tyvärr kan du ibland behöva skydda dem mot människor som inte har några skrupler när det kommer till varken folk och djur. 

Var ska hunden vara?

Det kan mycket väl vara så att du inte kan ha hunden precis var som helst. Och det är inte heller nödvändigt. Hundar, precis som andra djur, behöver sällskap. Vilket inte alltid innebär att de måste sitta på soffan med dig. En del familjer trivs bra med det, de har gärna hundarna i sängen eller var de än befinner sig. Andra gånger kan det vara bättre för alla om hunden vistas ute en del. Men då under organiserade omständigheter. Större säkerhet med hundgårdar från Lundh

Har du många hundar kanske du vill separera dem när de är ute. Då kan ett par stycken, eller kanske ännu fler, hundgårdar vara lösningen. Det finns modeller som är stora så att de har gott om plats att röra sig på. En fördel är att de är ute i friska luften, där många hundar trivs som allra bäst. Du klarar dig inte utan en funktionell hundgård

Härliga turer i det fria

Det är fantastiskt att vandra ute i skog och mark med en hund. De är så levnadsglada och nosar sig fram längs med stigarna. För den som jagar är det ännu viktigare att ha med sig en bra hund. En som dresserats och fått lära sig att lyda. Det är intressant att se dem när de lägger band på sin naturliga instinkt och istället gör precis som husse eller matte säger. Viktigt lära känna djurens beteende för säker jakt. 

En bra jakthund är guld värd. Dels finns det de som nosar fram till bytet. De är tysta men effektiva, och jägaren behöver bara hålla sig redo för skottet. Andra hämtar det som ägaren skjuter ner, och är så duktiga på att hitta fram till fåglar och annat som fallit ner ganska långt borta. De kan hålla sig på flanken om du behöver eller så kan de ta ledningen. Det är inte så konstigt att det blir ett nära band mellan jägare och hunden. 

Ta alltid hand om din hund

Det säger sig självt att om du skaffar hund ska du ta hand om den. Och de flesta gör det på allra bästa sätt. Många hundar lever som kungar, de är älskade och uppskattade. Men ibland måste du skydda dem mot andra personer, och även vissa aggressiva djur. Viktigt att hundar känner sig fria i hundgården. Det är klart att du inte kan förutsäga allt, men var uppmärksam på hundens beteende. 

För en hund som inte mår bra brukar visa det på olika sätt. Du kan se på svansen om de är nöjda, till exempel. Eller så är de ovanligt stillsamma och lägger sig ner när de inte mår bra. Det gäller att känna din hund och kunna läsa av den. Eftersom de inte kan prata är det ägarens uppgift att tyda tecknen. En hund kan ofta säga till om de vill gå ut, om de är hungriga eller om de vill bli kelade. Det skapar ett nära förhållande, och efter ett tag så undrar du hur du egentligen klarade dig utan hunden. 

Hundar som känner sig fria

Även om hunden ofta kallas för människans bästa vän och är lojala livskamrater så är de ändå bara djur. De har inte samma tankar och önskningar som en människa, utan är nöjda när de får sina grundläggande behov tillfredsställda. En hund vill känna sig fri, kunna komma ut regelbundet. Helst på långa promenader men emellanåt kan de gärna stå i en hundgård. De behöver sund mat, som är anpassad till deras storlek, ålder och ibland också ras. 

När du gör allt det här för din hund så mår både den och du bra. För när din ledsagare är glad så påverkar det ditt humör. Du kan ha så mycket roligt med en hund och de kan lära sig göra nästan vad som helst. Men det är upp till dig att hålla dem säkra.