Räkna med solens kraft

I dag lever vi i en värld där vi gör av med väldigt mycket energi. Därför är det viktigt att vi börjar utveckla sätt som innebär att vi sparar på naturen och miljön. Samtidigt vill vi fortfarande kunna konsumera. Därför kan solens kraft vara en energikälla vi får används oss mer av i framtiden.

123-solceller-solenergi

Solen är ju som bekant någonting vi inte kan slita ut och därför är det ypperligt att duktiga människor har kunnat utveckla ett sätt att utvinna energi och kraft via solen. Detta görs genom solceller. En så kallad solcell består av en halvledare som inte sällan består av kisel, och den fungerar som en diod.

I samband med att solen lyser på dioderna kommer elektrisk ström att uppstå. I och med att en solcell inte ger särskilt hög spänning är man tvungen att seriekoppla solcellerna i solpaneler. En annan möjlighet för att öka strömstyrkan är att parallellkoppla solcellerna.

Solenergi på gång

I dag finns det möjlighet att få hjälp med att installera solceller om du skulle vilja. Du har till exempel Solkompaniet som erbjuder bland annat konsultation om solceller för dig i Västerås så att du kan få veta mer och få svar på de eventuella frågor du har om denna energiform.

Det är så klart även en bra energikälla för kommuner och landsting om man använder det på rätt sätt. I Örnsköldsvik och Sundsvall installeras solceller på sjukhustaket vilket i sin tur betyder att de inte behöver betala el. Någonting som i sin tur påverkar Landstingets ekonomi till det bättre. Förhoppningsvis kan flera kommuner och landsting runt om i landet göra något liknande även om det är en ganska stor kostnad att först få det installerat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *