Området runt Jakobsgatan

Denna gata kanske inte är så välkänd, men många som kommer till Stockholm väljer att bo i detta område. Som namnet antyder går denna gata från St Jakobskyrkan och ner till Tegelbacken. Detta är ett område som är fullt av restauranger, shopping och andra evenemang. Här finner man också den härliga Kungsträdgården, som ligger precis bakom kyrkan. Om man bor i detta område kan man lätt gå från hotellet ner till parken.

MU370-vinterstockholmEn av de mest kända attraktionerna som finns på Jakobsgatan är nog Stockholms Börs. Den har funnits i ett par hundra år, och planerar att fortsätta underhålla gäster från när och fjärran. Många kända artister uppträder här varje år och kombinationen av god mat och underhållning är oslagbar. Även här är det en kort promenad från hotellet, och sedan blir man kvar här hela kvällen. Annars finns det flera andra, trevliga restauranger runt omkring. Man kan äta internationell eller svensk mat, det är bara att välja.

Alldeles i närheten av Jakobsgatan ligger Medelhavsmuseet, som håller öppet alla dagar utom måndagar. För de allra flesta är det inte alls långt från hotellet. Här har man dels fasta utställningar, men även tillfälliga arrangemang. Det kan vara fotoutställningar, eller skulpturer, samt mycket mer. Man har speciella program för barn och familjer, det kan handla om pyramider eller mumier till exempel. Detta museum vill presentera Medelhavets kultur, estetik och traditioner till världen. Här kan man verkligen se mycket intressant.

För den som tycker om shopping är detta stället att bo på. Från hotellet kan man till exempel börja med NK, en institution som fortfarande erbjuder alla sina besökare en varierad, ibland exklusiv, shopping upplevelse. Inte långt därifrån ligger Gallerian, som också är full av affärer och serveringar. Om man fortsätter en liten bit bort kommer man till Drottninggatan som är kantad av trevliga butiker. Emellan har man alla andra butiker, ibland får man gå på de lite mindre gatorna bakom för att hitta de skatter man är ute efter.

Området runt omkring Jakobsgatan är därför ett riktigt inneställe, oavsett vad man vill göra när man kommer till Stockholm. Om man vill åka någon annanstans i staden är det nära till offentliga kommunikationer, detta är i centrum av staden. Det finns många trevliga ställen för att ta en fika om man blir trött efter all shopping eller kultur. Många tycker om att promenera i parker och vid kajerna, speciellt under de varma sommarmånaderna. Detta är en stadsdel som är full av liv och rörelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *