Namnlappar för hela familjen

När barnen går på dagis eller börjar skolan så kommer också arbetet med namnetiketter upp. Allt ska märkas, både kläder och saker. Detta underlättar för personalen, det är inte alls lätt att veta vilka kläder som hör till vilket barn. Till och med barnen kan ha svårt för att känna igen sina saker, i alla fall när de är små. Många har likadana eller liknande klädesplagg. Men ofta brukar man passa på att märka saker för hela familjen, när man ändå håller på med barnens.

MU346-namnetikettDet finns flera olika sorters namnlappar, man har ett stort urval. En del är gjorda av tyg och klarar av att tvättas flera gånger om, även i höga temperaturer. För att göra det lättare kan man stryka på dem eller klistra fast dem på kläderna. Inte som förr i tiden då man satt i timmar och sydde fast namnetiketter i alla kläder. Även idag kan man välja att sy fast dem, de sitter ju mycket bättre. Speciellt barnkläder som tvättas hela tiden. Men om man inte vill väljer man bara en variant som man klistrar på direkt.

Många sätter namnlappar på etiketten med tvättråd eller i nacken där storleken står. Dessa är platser som är lätta att hitta och där man vanligtvis tittar först. Speciellt när det gäller barnens kläder är detta viktigt. Har personalen hand om en 20-30 barn har man inte tid att spilla på att leta efter namnetiketter, och ofta är grupperna ännu större. Då kommer man aldrig iväg ut i parken för att leka. På vintern är det extra jobbigt när man har så mycket kläder att sätta på sig. Barn har inget tålamod om de behöver vänta på andra som inte hittar sina saker.

Det är bra även för vuxna att märka sina kläder med namnlappar. Man vet aldrig när ens jacka eller annat kan bli förlagd, och då kan arbetskamrater eller andra snabbt se vem den tillhör. Det samma med böcker eller andra saker, med namnetiketter tar man inte miste utan vet precis vems det är. Folk är glömska och distraherade, men om ens namn står klart och tydligt där så gör man inte så många misstag. Därför passar man på att köpa flera namnlappar när man ändå håller på med barnens saker och kläder. Det finns ingen anledning att tappa bort saker, eller glömma dem någonstans, bara för att de inte var märkta ordentligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *