Ladda din kropp med nyttigheter

Det är mycket vi ska hinna med under dagarna som går. Arbeta, studera, träna, laga mat, handla, uträtta ärenden, ta hand om barn, läsa läxor, ta hand om hemmet och så vidare. Så ibland behöver vi helt enkelt fylla på med nyttigheter i kroppen.

584-4-kost-halsaMed ”nyttigheter” talar vi inte om en massa piller – i stället handlar det om att utnyttja de resurser och godsaker som växt- och djurriket faktiskt erbjuder. Det finns massvis med produkter som du kan handla via nätbutiker i dag som kommer från naturen och som har många goda egenskaper på din kropp. Det finns allt från fröer till oljor, bipollen, superbär, kakao och mycket mer!

För att du ska få lite koll på vad som finns att tillgå kan du så klart också söka på nätet. Det är alltid en god idé att läsa på om det du tänker köpa först och sedan stoppa i dig. En del saker får man till exempel inte överdosera eller äta om man är allergisk. Så håll koll på vad du äter.

Protein från hampa

I dag är det ju många som är noga med kosten och de som tränar hårt är sannerligen noga med proteinet. Därför är det många som köper hem proteinpulver. Men om du vill prova något som anses vara den bästa proteinkällan i naturen är det hampa du ska satsa på! På Grongava.se kan du köpa hampaprotein från Green Origins och i detta pulver får du i dig massvis med viktiga vitaminer, enzymer och mineraler. Dessutom har det mer eller mindre en perfekt balans mellan både omega 3 och omega 6.

Smaka på kokossocker

En annan råvara som många anser är en del av kategorin med så kallad ”supermat” är kokos. Och då kanske du även har hört talas om kokossocker. Namnet till trots smakar detta inte socker utan påminner mer om kola. Kokossocker framställs nämligen inte från kokosnöten utan från nektar från kokosnötspalmen. Om du vill få mer information kan du gå in på den här sidan om kokossocker och läsa vidare.

Att det är hett med kost och hälsa är det nog ingen som har missat i dag. I Sverige går gymkorten varma och passen på träningsanläggarna är fulla varje kväll. Givetvis påverkas även den mat och dryck vi köper. Svenska Dagbladet skriver om att hälsotrenden ger nya typer av mat i den här artikeln som kan vara intressant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *