Köp din egen hjärtstartare

När det gäller ens eget och andra nära och käras liv kan man aldrig vara för säker. Som tur är finns det flera olika saker man kan ha nära till hands i hemmet. Bland annat en brandsläckare, brandlarm och ett första hjälpen-kit. I dag kan du också köpa en egen hjärtstartare.

137-hjärtstartareÄven om man önskar av hela sitt hjärta att ingen i ens närhet ska drabbas av något så fruktansvärt som ett hjärtstopp så finns det inga garantier för att den önskningen ska gå i uppfyllelse. Någon gång kan nämligen olyckan vara framme och han eller hon faller ihop på marken eller golvet helt utan förvarning. I detta skede gäller det att hjälpen kommer så snabbt som det bara går om personen ska kunna överleva.

Vid ett hjärtstopp har det tyvärr blivit ett smärre kaos bland de impulser som skickas till hjärtat som i sin tur får det att pumpa. Därmed stannar hjärtat. Och för att få ordning på oredan så att hjärtat kommer i gång igen gäller det att den drabbade får antingen HLR eller får hjälp med en hjärtstartare.

En livförsäkring

I dag kan som sagt vem som helst köpa billiga hjärtstartare på http://defibrillator-hjartstartare-se som man kan ha i hemmet. Man vet som sagt aldrig när någon kan drabbas av ett hjärtstopp och det behöver inte bara vara äldre personer. Även elitidrottare och yngre människor kan få hjärtstopp.

Numera finns det också utsatta hjärtstartare på många offentliga platser och i idrottssammanhang så som vid golfbanorna. Men än är det alldeles för få som har det och Svenska Golfförbundet vill att alla klubbar har hjärtstartare inom kort efter att en golfspelare drabbats av hjärtstopp under golfrundan för några år sedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *