Tag Archives: hälsa

Ladda din kropp med nyttigheter

Det är mycket vi ska hinna med under dagarna som går. Arbeta, studera, träna, laga mat, handla, uträtta ärenden, ta hand om barn, läsa läxor, ta hand om hemmet och så vidare. Så ibland behöver vi helt enkelt fylla på med nyttigheter i kroppen.

584-4-kost-halsaMed ”nyttigheter” talar vi inte om en massa piller – i stället handlar det om att utnyttja de resurser och godsaker som växt- och djurriket faktiskt erbjuder. Det finns massvis med produkter som du kan handla via nätbutiker i dag som kommer från naturen och som har många goda egenskaper på din kropp. Det finns allt från fröer till oljor, bipollen, superbär, kakao och mycket mer!

För att du ska få lite koll på vad som finns att tillgå kan du så klart också söka på nätet. Det är alltid en god idé att läsa på om det du tänker köpa först och sedan stoppa i dig. En del saker får man till exempel inte överdosera eller äta om man är allergisk. Så håll koll på vad du äter.

Protein från hampa

I dag är det ju många som är noga med kosten och de som tränar hårt är sannerligen noga med proteinet. Därför är det många som köper hem proteinpulver. Men om du vill prova något som anses vara den bästa proteinkällan i naturen är det hampa du ska satsa på! På Grongava.se kan du köpa hampaprotein från Green Origins och i detta pulver får du i dig massvis med viktiga vitaminer, enzymer och mineraler. Dessutom har det mer eller mindre en perfekt balans mellan både omega 3 och omega 6.

Smaka på kokossocker

En annan råvara som många anser är en del av kategorin med så kallad ”supermat” är kokos. Och då kanske du även har hört talas om kokossocker. Namnet till trots smakar detta inte socker utan påminner mer om kola. Kokossocker framställs nämligen inte från kokosnöten utan från nektar från kokosnötspalmen. Om du vill få mer information kan du gå in på den här sidan om kokossocker och läsa vidare.

Att det är hett med kost och hälsa är det nog ingen som har missat i dag. I Sverige går gymkorten varma och passen på träningsanläggarna är fulla varje kväll. Givetvis påverkas även den mat och dryck vi köper. Svenska Dagbladet skriver om att hälsotrenden ger nya typer av mat i den här artikeln som kan vara intressant!

Köp din egen hjärtstartare

När det gäller ens eget och andra nära och käras liv kan man aldrig vara för säker. Som tur är finns det flera olika saker man kan ha nära till hands i hemmet. Bland annat en brandsläckare, brandlarm och ett första hjälpen-kit. I dag kan du också köpa en egen hjärtstartare.

137-hjärtstartareÄven om man önskar av hela sitt hjärta att ingen i ens närhet ska drabbas av något så fruktansvärt som ett hjärtstopp så finns det inga garantier för att den önskningen ska gå i uppfyllelse. Någon gång kan nämligen olyckan vara framme och han eller hon faller ihop på marken eller golvet helt utan förvarning. I detta skede gäller det att hjälpen kommer så snabbt som det bara går om personen ska kunna överleva.

Vid ett hjärtstopp har det tyvärr blivit ett smärre kaos bland de impulser som skickas till hjärtat som i sin tur får det att pumpa. Därmed stannar hjärtat. Och för att få ordning på oredan så att hjärtat kommer i gång igen gäller det att den drabbade får antingen HLR eller får hjälp med en hjärtstartare.

En livförsäkring

I dag kan som sagt vem som helst köpa billiga hjärtstartare på http://defibrillator-hjartstartare-se som man kan ha i hemmet. Man vet som sagt aldrig när någon kan drabbas av ett hjärtstopp och det behöver inte bara vara äldre personer. Även elitidrottare och yngre människor kan få hjärtstopp.

Numera finns det också utsatta hjärtstartare på många offentliga platser och i idrottssammanhang så som vid golfbanorna. Men än är det alldeles för få som har det och Svenska Golfförbundet vill att alla klubbar har hjärtstartare inom kort efter att en golfspelare drabbats av hjärtstopp under golfrundan för några år sedan.