Att jobba som musiker

En av de branscher där många inte har fast anställning är just musikindustrin. Det är ganska vanligt att man tar ett gig lite här och där, ett stort antal musiker har det som extra sysselsättning. Andra vill lyckas inom branschen och bli en stjärna eller framgångsrik på annat sätt. Ofta tar det dock flera år av hårt arbete innan man kan komma så långt.

MU155-musikerFakturering med Cool Company kan vara en bra lösning för den som inte är fast anställd. Man kan jobba var som helst, när man vill, utan att behöva ha problem med arbetsgivaravgifter, skatter och allt annat som hör till. Man kan fakturera som musiker med Cool Company oavsett hur lite eller mycket man arbetar. De betalar in alla avgifter och försäkringar, så man inte behöver registrera sig som egenföretagare.

När man väljer att fakturera som musiker med Cool Company behöver man inte betala något. De drar sin avgift först när fakturan betalas av klienten. Man kan själv välja hur många dagar man vill vänta, det vanligaste är 10, 15 eller 30 dagar. Om man vill ha pengarna i handen kan man ansöka om expressbetalning. Då gör man en fakturering med Cool Company men behöver inte vänta på att klienten ska betala utan får pengarna inom 24 timmar efter att ens ansökan har blivit godkänd.

Det samma gäller om man väljer vanlig fakturering med Cool Company, de garanterar att man får pengarna högst ett dygn efter att de kommit in från kunden. Som musiker med oregelbundna arbetsuppdrag kan det ibland vara viktigt att få in pengarna så fort som möjligt. Har man det som en bisyssla, något man mest håller på med för att det är kul, kanske man kan vänta lite längre. Att fakturera som musiker med Cool Company innebär alltså att man har möjlighet att styra en hel del själv.

Många idag uppskattar att man kan fakturera som musiker med Cool Company. Det är inte så lätt att driva ett eget företag och man kanske inte har lust med det. Speciellt inte om man bara jobbar lite extra då och då. Istället kan man koncentrera sig på att spela eller sjunga, det som man är bra på. Fakturering med Cool Company lösgör mycket tid och energi som man kan lägga ner på att öva eller hitta nya gig. Hela poängen är att man ska kunna göra det man tycker är roligt, även om man har begränsat med tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *